Arxiu

Cinema de terror al Cineclub i a L’Estruch amb la primera marató

32.4 a 2colLa setmana de terror a les pantalles de Sabadell s’acosta al seu clímax, ja que el festival arriba aquest dijous a la sessió de Cineclub Sabadell a l’Imperial i divendres és la Marató Clàssica a L’Estruch (Sant Isidre, 140; 17.30h), amb un dens programa que es tancarà amb la projecció del film convidat, No profanar el sueño de los muertos, de Jorge Grau (21.45h).
«Carnival of souls»
Cineclub tira d’arqueologia en blanc i negre i projecta (20 i 22.30h) en versió original Carnival of souls (El carnaval de las almas, 1962), de Herk Harvey. La tria es deu al fet que és «una de les millors pel·lícules de terror» i alhora «una pel·lícula maleïda», diuen.
I és que va fracassar estrepitosament en la seva estrena als cinemes, menystinguda per crítica i públic, però els seus seguidors l’han mantinguda ‘viva’ amb la distribució de còpies clandestines. També gràcies a projeccions en centres culturals dels EUA, sobretot les nits de Halloween.
Una segona vida, convertida ja en «referent per al gènere i una joia de col·lecionista» segons el Cineclub, li ha vingut gràcies a ser restaurada i reestrenada. Filmada amb un baix pressupost (33.000 dòlars) i protagonitzada per Candace Hilligoss, la pel·lícula explica les estranyes vivències d’una noia que ha sobreviscut sense explicació aparent a un accident de cotxe caigut al riu, i on han mort les seves dues companyes. Aviat comprovarà que la frontera entre els morts i els vius no està tan clara.
Un bon aperitiu per la marató de divendres a L’Estruch, on s’estrenarà el curtmetratge Catarsis, de Noel Álvarez (17.50h), i es projectarà el segon film de Xavi Miralles, El árbol sin sombra (18h). Ambdós són sabadellencs.
Estrena de «Catarsis»
Álvarez, que va guanyar el concurs de microcurts «Roda a TMB» amb un smartphone, ha invertit només 113 euros de pressupost a Catarsis, com ja va explicar en una àmplia entrevista el mes passat a D.S. El descriu com un «conte fantàstic que té elements de terror» i el millor dels seus 9 minuts llargs és «un final molt diferent i inesperat» després d’un inici aparentment convencional: tres reporters entren a  una casa on va ocórrer un terrible assassinat el 1974, amb el tòpic afegit que es creu que l’esperit de la víctima, filla de l’assassí, hi habita.
A El árbol sin sombra, el nou llarg de Xavi Miralles, uns joves a punt de començar la seva etapa universitària decideixen fer una excursió al camp per reforçar els seus llaços d’amistat. Però uns desconeguts que freqüenten el bosc intentaran, amb tots els mitjans que puguin, evitar-ho.
Divendres es completa amb els curts finalistes al concurs de Micrometratges (19.45h), la projecció de vuit curtmetratges i l’anunciada No profanar el sueño de los muertos, clàssic dels 70 de Jorge Grau.
La marató de cloenda amb cinc films inèdits és dissabte a la tarda a l’Imperial (www.sabadellfilmfestival.com), precedida de la matinal infantil. Diumenge s’instal·larà la 1a Fira del Cine a la Rambla.

Comentaris
XXXXXX

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top