Ciutat

Tret de sortida al Consell de la Infància

Com si d’un ple municipal es tractés, aquesta tarda s’ha posat en marxa el Consell dels Infants de Sabadell. 84 petits sabadellencs s’han convertit en consellers d’aquest nou organisme posat en marxa pel govern municipal, que pretén fomentar la participació de la infància en la presa de decisions de la ciutat. Ha estat en un acte solemne a la plaça Doctor Robert, just davant de l’Ajuntament.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha estat l’encarregat de posar en marxa la iniciativa, que tindrà una funció d’organisme consultiu. El batlle ha recordat alguns dels punts claus de Consell: s’encarregaran d’una funció cada any. Per començar, els elegits enguany hauran de triar un logotip del Consell. “Volem que participeu i digueu la vostra. Confiem molt en vosaltres”, ha exposat l’alcalde.

La directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Georgina Oliva, també ha assistit a l’acte com a representant de la Generalitat. Ha donat el seu suport a la idea de donar veu als més petits per transformar les decisions dels dirigents polítics. “Els adults sabem que us afecten totes les decisions que pren el Govern i tenim l’obligació d’escoltar-vos”, ha exposat la dirigent política.

Instants abans, ha intervingut el regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler, que ha emprat un proverbi africà per a definir la iniciativa municipal: “Avui volem que els nens formin el seu consell de la tribu”, ha afirmat.

Ambient festiu

L’esdeveniment ha estat marcat per un ambient distès i festiu. Els infants no només han protagonitzat aquesta posada de llarg, sinó que també han participat en un joc. L’activitat consistia a respondre preguntes de cultura general sobre Sabadell, amb preguntes sobre geografia i demografia de la capital vallesana.

L’acte ha finalitzat amb una fotografia de família dels consells amb l’alcalde Serracant i altres autoritats municipals. Amb el puny tancat, tots al crit de “consellers” s’han acomiadat fins la propera trobada, que tindrà lloc, segons ha avançat el mateix alcalde, a finals d’any.

Comentaris
XXXXXX

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top