Vallès

Ensenyament reobrirà les cantines als intituts del Vallès Occidental

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, en la trobada amb els alcaldes del Vallès Occidental.

Els instituts del Vallès Occidental que fan jornada compactada seran els primers en reobrir les seves cantines. Així ho anunciat el conseller d’Ensenyament Josep Bargalló en la trobada amb els alcaldes de la comarca celebrada aquest divendres al Consell Comarcal. Bargalló ha explicat que la intenció del Govern és “posar en pràctica les cantines dels IES” per tal d’analitzar els hàbits de salut i els horaris dels alumnes.

En aquest sentit el conseller d’Ensenyament admet que la jornada compactada ha provocat que alguns alumnes hagin de dinar ben entrada la tarda, a quarts de cinc, i que condiciona especialment aquells que fan ús del transport escolar i viuen en poblacions allunyades del centre educatiu.

Bargalló considera essencial que aquests alumnes puguin fer un àpat calent als mateixos centres, donat que es troben en una etapa de la vida de plena formació intel·lectual i física en la que els hàbits alimentaris són un factor determinant.

PREOCUPACIÓ PER LES BEQUES MENJADOR

Paral·lelament els alcaldes de la comarca han aprofitat aquesta trobada per transmetre al responsable d’Ensenyament la seva proposta per re introduir les beques menjador en la secundaria. En aquest sentit la preocupació rau especialment en els casos dels alumnes que passen de sisè de primària a l’ensenyament secundari i d’un any a l’altre es queden sense beca menjador quan “la necessitat socioeconòmica de la família és la mateixa”. Bargalló ha assegurat que el Departament també treballarà en aquesta direcció.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha destacat que “treballarem els propers mesos amb els Serveis Territorials per tal de poder obrir aquestes cantines en els instituts”. Actualment només 9 centres públics tenen la possibilitat d’obtenir una beca de menjador pels alumnes de Secundària.  Giménez també ha explicat que el Consell també treballarà amb la fundació Probitas per posar en marxa el projecte “Dinem Junts” que de manera pilot s’ha estrenat aquesta primavera a tres instituts de la comarca i que s’estendrà a fins a 10 centres a partir del setembre de 2018..

Mi niña…

A post shared by Raul Cancio Palacio (@raulcanciopalacio) on

Comentaris
XXXXXX

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top