CONTINGUT PATROCINAT

El conjunt La Molina+Masella, un dels dominis esquiables més grans de l’estat

Un jove esquia a les pistes de La Molina / ORIOL MOLAS

La Molina, ubicada en un enclavament on conflueixen les comarques de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès, es presenta com a motor de l’economia del territori que apropa la pràctica de l’esport als seus habitants, però també a la resta de Catalunya.

Aquesta temporada La Molina fa un salt en la promoció dels esports de neu i del territori que l’embolcalla. Això sí, de la mà de l’estació veïna: Masella. L’hivern 2019-2020 els visitants d’ambdues estacions podran gaudir d’una forma més fàcil del domini conjunt La Molina+Masella, o el que és el mateix: 145 quilòmetres de domini esquiable, el que el converteix en un dels més grans de l’estat. I tot, gràcies al perllongament del segon tram del Telecabina Cadí-Moixeró fins al Niu de l’Àliga, arribant al cim de la Tosa (cota 2.537 m) i al Parc Natural Cadí-Moixeró. Aquesta instal·lació fa més directe l’accés al domini conjunt i posa a l’abast del visitants un nou món de sensacions úniques.

El Telecabina Cadí-Moixeró arriba ara fins al Niu de l’Àliga (Tosa d’Alp) / ORIOL MOLAS

Paral·lelament, aquest hivern La Molina també comptarà amb el Telecadira El Llac, que dona accés des de la zona del llac La Molina fins a Coll de Pal. A més, d’aquesta forma es consolida el punt d’accés a l’estació pel Berguedà, ara ja amb un remuntador directe de connexió des del centre neuràlgic de La Molina.

Destí ideal per als esquiadors metropolitans

A tan sols 150 quilòmetres de Barcelona i a 20 quilòmetres de Puigcerdà, La Molina es configura com un destí molt a prop per als esquiadors de l’àrea metropolitana. Per arribar-hi, els visitants compten amb diverses opcions que s’adapten a les necessitats de cadascú: gràcies als mitjans de transport públic, és una de les estacions més ben connectades de Catalunya. De fet, La Molina ho posa fàcil amb els títols combinats de forfet + bitllet de transport, per  gaudir al màxim del dia d’esquí i de totes les activitats disponibles.

Entre les propostes, destaca l’oferta especial de l’Ski Tren, que inclou bitllet de tren d’anada i tornada des de les principals estacions de Rodalies de Catalunya (Línia R3 Renfe) fins a La Molina; transfer d’anada i tornada amb autobús des de l’estació de tren de La Molina fins a peu de pistes i forfet d’esquí d’1 dia La Molina.

Paral·lelament, per accedir al domini esquiable La Molina+Masella els usuaris tenen l’opció d’arribar-hi amb un servei d’autobús operat per Sagalés, dimarts i dissabtes. Aquesta oferta inclou bitllet d’autobús d’anada i tornada (des de Barcelona, Granollers, Sabadell, Terrassa i Manresa) fins a l’estació d’esquí de La Molina i viceversa; servei amb guia acompanyant; forfet d’1 dia La Molina + Masella i assegurança d’esquí.

Territori d’influència

La majoria de l’estació es troba situada a la comarca de la Cerdanya, en la zona més occidental de la serralada pirinenca amb cims que assoleixen els 2.500 i alguns freguen els 3.000 metres d’altitud. Una de les principals raons que la fan un destí obligat és la possibilitat de fer turisme actiu: es tracta d’una vall privilegiada per a la pràctica de l’esport al llarg de tot l’any. Les seves característiques geogràfiques i climàtiques, les seves immillorables instal·lacions i la gran oferta del sector conviden a practicar tota mena d’activitats esportives emmarcades en un entorn d’alta muntanya. Però el seu atractiu no s’acaba aquí, ja que també es caracteritza per la seva gastronomia molt arrelada a la tradició local (amb més de 280 restaurants) i pel seu ric passat històric i cultural.

D’altra banda, el Berguedà, on hi ha espais emblemàtics com el massís del Cadí-Moixeró, un dels Parcs Naturals més grans de Catalunya, el Pedraforca i altres espais naturals protegits, com l’embassament de La Baells. Aquí es pot practicar activitats com el senderisme, BTT, escalada, natació en aigües obertes o qualsevol altra activitat en el medi natural.

Vista panoràmica de les pistes de La Masella /FGC

Al Ripollès, la tercera comarca on s’integra La Molina, hi ha 32.000 ha. de zones d’interès natural protegides on practicar el turisme familiar, el senderisme, estudiar el romànic present a la comarca i realitzar itineraris ecoturístics a les capçaleres de Ter i del Freser.

Activitats per al públic no esquiador

Aquest hivern, els esquiadors i snowboarders podran gaudir  a La Molina de 71 quilòmetres esquiables dividits en 68 pistes per a tots els nivells, d’un snowpark, un boardercross i el halfpipe més gran de tot el Pirineu, a la zona Alabau.

Amb tot, La Molina també està dissenyada per al públic no esquiador, ja que també ofereix un gran nombre d’activitats a la neu. Entre les principals propostes destaquen especialment les excursions en màquines trepitjaneu, que esdevenen una experiència única i conviden a gaudir dels paisatges d’alta muntanya d’una manera diferent, molt original i entretinguda; així com els circuit de raquetes de neu “Descoberta de la Fauna”, en què els visitants podran descobrir el fantàstic entorn natural del Pirineu.

Activitat a l’estació de la Molina, amb la participació d’un DJ / ORIOL MOLAS

Però les possibilitats no s’acaben aquí. Els visitants també podran esprémer la seva experiència a la neu en el tubbing de La Molina. Es tracta d’una activitat de lleure a l’aire lliure, ubicada a la zona familiar del Bosquet, que permet llançar-se per uns tobogans mitjançant un flotador circular, conegut com dònut gegant. I, per als més petits, l’estació disposa del Parc d’aventura als arbres, amb 4 circuits amb tirolines que transcorren per dalt els arbres: xarxes, ponts tibetans, salts de Tarzan i tot tipus de jocs en alçada que permetran gaudir d’aquest bosc vertical.

Comentaris
XXXXXX

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top